Україна отримала САУ Caesar від Данії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала САУ Caesar від Данії

Україна отримала САУ Caesar від Данії
Джерело:  online.ua

Збройні Сили України отримали самохідні артилерійські установки Caesar від Данії. Вони вже стають на бойове чергування.

Джерело: міністр оборони Олексій Резніков

Данія передала України артустановки Caesar

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив про прибуття в Україну самохідних артилерійських установок Caesar французького виробництва, переданих Данією.

У серпні ми розпочали один проєкт із Королівством Данія про можливість отримати артилерійські системи, яке свого часу для своїх Збройних сил замовило дивізіон французьких модернізованих самохідних артилерійських установок CAESAR. Так ось данські CAESAR уже заїхали в Україну і заступили на бойове чергування, — сказав міністр на пресконференції.

Що відомо про САУ Caesar

Caesar – французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також забезпечення проходів мінними полями та польовими загородженнями.

Її максимальна дальність стрільби – 42 км. Швидкострільність – шість пострілів за хвилину. Україна вже отримала від Франції 18 таких установок. Свого часу Данія обіцяла передати всі свої 19 Caesar.

23 травня 2022 року спочатку в соціальних мережах, а потім й в ЗМІ з'явилась інформація, що начебто дані САУ вже майже місяць як активно використовують українські військові проти російських загарбників.

Через кілька днів, 25 травня 2022 року Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний опублікував фото наданих партнерами самохідних артилерійських установок "Caesar", які вже використовуються на передовій проти російських загарбників.

За даними журналістів видання New York Times під час битви за острів Зміїний українські військові ставили CAESAR на баржі аби підібратись до острова на відстань пострілу, що виходить за рамки стандартного застосування CAESAR виключно з наземного базування.

На початку червня 2022 року журналісти французького телеканалу France 2 розповіли про бойову роботу самохідних артилерійських установок CAESEAR у Збройних Силах України. З цього репортажу випливає, що батарея із шести САУ CAESEAR вже знищила 80 гармат рашистів. При цьому вогонь вівся на відстань до 17 кілометрів. Для наведення "Цезарів" та корекції результатів стрільби наші артилеристи активно використовують БПЛА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?