Росіяни стратили 73 українських військовополонених — Офіс генпрокурора
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни стратили 73 українських військовополонених — Офіс генпрокурора

Росіяни стратили 73 українських військовополонених — Офіс генпрокурора
Джерело:  online.ua

РФ щоденно порушує закони та звичаї ведення війни та всі наявні міжнародні документи, катуючи та страчуючи українських військовополонених.

Джерело: LIGA.net

Росіяни умисно вбивають військовополонених

Офісу генпрокурора наразі відомо про 73 випадки умисного вбивства українських військовополонених російськими окупантами.

Українські правоохоронні органи ведуть досудове розслідування 265 злочинів, вчинених росіянами проти українських військовополонених, — зазначили в Офісі генпрокурора.

Наразі потерпілими від таких злочинів є понад 1500 українських військовослужбовців, з яких 73 – умисно вбито.

Чи будуть покарані росіяни

В Офісі генпрокурора відзначили, що за фактами жорстокого поводження з військовополоненими наразі заочно повідомили про підозру двом особам, серед них одній людині – за фактом вбивства. Слідство в інших провадженнях триває, вживають заходів для встановлення всіх обставин вчинення цих злочинів.

13 квітня омбудсмен Дмитро Лубінець, коментуючи відео страти українського військового, сказав, що це тільки один з прикладів, який опублікувала російська сторона. А насправді ж їх дуже багато, можливо, навіть десятки тисяч.

Лубінець також повідомив, що 86% українських військових, яких вдалося повернутися з російського полону, повідомили про те, що зазнавали прямих фізичних тортур від росіян.

За 9 місяців Лубінець і його офіс отримав кілька десятків відео публічної страти українських військовополонених російськими військовими.

Це відрізання голови, статевих органів, вух, носа, кінцівок. Різні відео, які самі записують. Декого (з російських виконавців, — ред.) вдалось верифікувати, — сказав він.

За словами омбудсмена одна особа отримала покарання – загинула під час бойового зіткнення з Силами оборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?