У ГУР назвали мету публікації відео зі стратою українських військових
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР назвали мету публікації відео зі стратою українських військових

У ГУР назвали мету публікації відео зі стратою українських військових
Джерело:  online.ua

Росіяни опублікували відео зі стратою українського військовополоненого для того, щоб залякати своїх же військових. Таким чином їх хочуть переконати не здаватися в полон.

Джерело: ГУР

У ГУР відреагували на публікацію відео зі стратою бійця ЗСУ

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що публікація цього відео є, серед іншого, спробою деморалізувати та посіяти паніку в Силах оборони України.

Це кричущий факт порушення всіх можливих норм і правил ведення війни. Я вже не кажу про Женевські конвенції, міжнародне гуманітарне право та багато інших речей. Це факт, на який безумовно світ має звернути увагу не лише зі співчуттям чи обуренням, але й спільною роботою для притягнення до відповідальності всіх винних, - сказав Юсов.

Водночас, за словами представника ГУР, винні не лише виконавці цього воєнного злочину.

Політика воєнних злочинів є складовою Росії

Юсов розповів, що оприлюднення відео є свідченням того, що подібна геноцидна політика, політика воєнних злочинів є державною політикою РФ.

Оскільки пропаганда на Росії централізована, періодично викладення таких звірств російських військових, які ми спостерігаємо... Ми бачили нещодавно страту українського бійця за гасло «Слава Україні!» і в цілому, раз на кілька тижнів-місяць, з'являється подібний контент, - нагадав він.

Представник розвідки пояснив, що це цілеспрямована державна політика РФ з висвітлення звірств своєї армії проти українських військових. Метою є спроба деморалізувати та посіяти паніку в українських силах оборони, проте їм це не вдається.

Водночас, додав він, ще однією метою є також залякування військових РФ.

Мовляв, не думайте здаватися в полон, оскільки в українському полоні з вами робитимуть те ж, що ми робимо з українськими полоненими, – зазначив представник воєнної розвідки України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?