Омбудсмен Лубінець вимагає в ООН розглянути випадки страт росіянами полонених бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Омбудсмен Лубінець вимагає в ООН розглянути випадки страт росіянами полонених бійців ЗСУ

Омбудсмен Лубінець вимагає в ООН розглянути випадки страт росіянами полонених бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Окупаційні сили Росії опублікували жорстоке відео, на якому знято вбивство українського бранця, йому відрізали голову ножем. Дмитро Лубинець, український омбудсман, дав коментар щодо цього жорстокого акту та пояснив, чому окупанти вирішили опублікувати це відео.

Джерело: Дмитро Лубінець

Лубінець пояснив мету жорстоких вбивств полонених росіянами

Лубинець підкреслив відсутність згадки про людські чесноти в Росії, що, на його думку, є ще однією ознакою геноциду українського народу.
Згідно з заявою омбудсмена, публікація інформації про страту має на меті зміцнити антиукраїнські настрої в суспільстві та спрямована виключно на внутрішню аудиторію.

"Хрещення кров’ю". Ймовірно, російські командири віддають накази своїм підлеглим, щоб ті вчиняли подібні дії й знімали все на камери, – зазначив Лубінець.

Окрім цього, це є елементом залякування своїх військових, у першу чергу, щоб вони не здавалися в український полон і думали, що з ними будуть вчиняти так само. До того ж це як компромат, що шляху назад уже немає і вести цю загарбницьку війну доведеться до кінця.

Адже публічна страта полоненого – це ще один доказ порушення норм Женевських Конвенцій, міжнародного гуманітарного права, порушення фундаментального права на життя! Вимагаю, щоб питання негідної поведінки щодо військовополоненого було окремо розглянуто на майданчику Комітету ООН з прав людини, – підкреслив Лубінець.

Росіяни обезголовили воїна ЗСУ й зняли це на відео

Блогер закликає українців зробити все можливе, щоб про новий шокуючий злочин окупантів дізналися якомога більше людей, насамперед закордоном.

Росіяни зняли жахливе відео жорстокого обезголовлення полоненого українського військового. Це черговий жахливий злочин російської армії та порушення всіх умовностей і моральних принципів людства. Ви повинні розуміти, що такого ніколи не повинно бути в 21 столітті, це чистої води тероризм, буквальне катування до смерті, страта безпорадної людини, яка від болю кричить про допомогу і просить не вбивати її. Це повинні розуміти всі і вживати заходів, — написав Ігор Лачен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?