Шольц виступив за продовження прямих переговорів з Путіним щодо завершення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц виступив за продовження прямих переговорів з Путіним щодо завершення війни в Україні

Шольц виступив за продовження прямих переговорів з Путіним щодо завершення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надалі намагатиметься прямими переговорами з керівником Кремля Володимиром Путіним зупинити злочинну війну проти України.

Джерело:  "Welt"

Шольц хоче продовжитий прямий діалог з Путіним щодо війни в Україні 

Я знову говоритиму з Путіним по телефону, тому що треба говорити один з одним. Саме Путін повинен вивести війська з України і припинити цю жахливу безглузду війну, яка вже коштувала сотні тисяч життів, - наголосив Шольц.

За його словами, наразі РФ не готова припинити війну проти України та продовжуватиме агресію.

Шольц підкреслив, що незважаючи на ввічливий тон кремлівського диктатора та військового злочинця Путіна під час телефонних розмов,  він неодноразово давав зрозуміти, що хоче "силою анексувати території сусідньої країни", що є "неприйнятним".

Іноді ми також обговорювали конкретні питання обміну полоненими, експорту зерна з України та атомної електростанції в Запоріжжі. Але для мене важливо, щоб переговори завжди поверталися до актуальної теми, як світу виходити з цієї жахливої ситуації. Передумова для цього очевидна: виведення російських військ, - підкреслив Шольц.

Канцлер Німеччини зауважив, що Берлін більше не співпрацює з РФ.

24 лютого 2022 року ми зіткнулися зі зміною епох, і Німеччина швидко адаптувалася до цієї нової реальності. Реальності, де ми вже не співпрацюємо з Росією, - зазначив Шольц.

Канцлер Німеччини також наголосив, що країна більше не залежить від російського газу, нафти та вугілля.
За його словами, країна змогла трансформувати енергетику протягом кількох місяців, але вона й надалі продовжує працювати над скороченням односторонньої залежності економіки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?