Шольц висунув чітку умову щодо вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц висунув чітку умову щодо вступу України в НАТО

Шольц висунув чітку умову щодо вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

Як заявив німецький лідер Олаф Шольц, повноцінне членство України в НАТО передбачає чітку й незмінну умову. Канцлер ФРН наголосив, що мовиться завершення війни з Росією.

Джерело: ARD-Sommerinterview

Шольц вказав на головну умову вступу України в НАТО

Олаф Шольц звернув увагу на те, що саме Німеччина є однією з ключових країн, які повинні опрацювати всі гарантії безпеки для нашої держави.

Попри ці застереження, говорити про вступ України до НАТО можна лише після припинення всіх територіальних суперечок. Це обов'язкова умова, – підкреслив політик.

Що важливо розуміти, нещодавно лідер генсек Альянсу Єнс Столтенберг також нагадував про те, питання вступу України не розглядатиметься, допоки на її території триває повномасштабна війна.

В МЗС України звернулися до Німеччини напередодні саміту НАТО

Нещодавно шеф української дипломатії Дмитро Кулеба закликав офіційний Берлін не повторювати помилки ексканцлерки ФРН Ангели Меркель, яка, як відомо, заблокувала вступ нашої країни в Альянс ще у 2008 році.

Але після війни для Європи було б самогубством не прийняти Україну в члени НАТО...Єдиний спосіб закрити двері російській агресії проти Європи та європейсько-атлантичного простору в цілому – це прийняти Україну в НАТО, – наголосив глава МЗС.

Ба більше, Дмитро Кулеба озвучив вкрай вигідну пропозицію для членів блоку.

За його словами, саме Україна може звільнити Німеччину та інші західні країни НАТО від тягаря захисту свого східного флангу.

Ми візьмемо цей тягар на свої плечі, – пообіцяв український дипломат.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?