Столтенберг назвав головні теми саміту НАТО у Вільнюсі стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг назвав головні теми саміту НАТО у Вільнюсі стосовно України

Столтенберг назвав головні теми саміту НАТО у Вільнюсі стосовно України
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, під час саміту Альянсу у Вільнюсі буде схвалено рішення про надання Україні багаторічного пакета військової допомоги та також надана допомога у подальшій модернізації ЗСУ до стандартів Альянсу.

Джерело:  Handelsblatt

Що відомо про рішення стосовно України на саміті НАТО у Вільнюсі 

Під час саміту союзники приймуть багаторічний пакет допомоги, який приведе Україну у відповідність до стандартів НАТО, - зазначає глава Альянсу.

Він підкреслив, що завдяки цьому українські військові зможуть здійснити перехід від армії, заснованої на старій радянській моделі, до сучасної військової сили, яка працює за стандартами НАТО.

Він також згадав про просування українських сил на фронті у цьому контексті.

Ми бачимо, як Україна знову отримує землю після кількох місяців навчання та оснащення своєї армії. Але місцевість складна, і російська армія створила сильні оборонні позиції, у тому числі мінні поля та протитанкові загородження. Українцям непросто рухатися вперед - тому така важлива підтримка, - наголосив Столтенберг.

Саміт НАТО у Вільнюсі захищатимуть ППО NASAMS 

Іспанія відправить зенітно-ракетний комплекс NASAMS з військової бази Ліелварде у Латвії до Вільнюсу на час саміту НАТО 11-12 липня.

Для забезпечення безпеки саміту Альянсу з Латвії до Литви також відправляться близько 85 іспанських військових.

Джерела видання з військових кіл Іспанії зазначили, що цей внесок в оборону саміту демонструє надійність країни, сумісність з іншими системами НАТО та їхню відданість Альянсу.

Між тим прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив про рішення щодо надання Україні фінансової допомоги у розмірі 3 млрд доларів протягом 3-ох найближчих років.

Протягом трьох років ми надамо кредитні гарантії на суму 3 мільярди доларів, ми також запускаємо новий британсько-український технологічний міст для сприяння інвестиціям і талантам, а також підтримку "зеленої" енергетики і багато іншого - все це частина величезних колективних зусиль союзників і партнерів з усього світу, в тому числі значної нової підтримки з боку ЄС, про яку також буде оголошено на цьому тижні, - повідомив Сунак.

Сунак відзначив важливість побудови платформи для бізнесу. Вона, зі свого боку, зможе залучити інновації й інвестиції, яких потребує Україна.

Саме тому ми започатковуємо Український бізнес-компакт, щоб приватний сектор міг пообіцяти свою підтримку відновленню та реконструкції України, - наголосив прем'єр-міністр Великої Британії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?