Франція вирішила підтримати членство України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція вирішила підтримати членство України в НАТО

Франція вирішила підтримати членство України в НАТО
Джерело:  online.ua

Керівництво Франції змінило позицію і має намір підтримати вступ України до НАТО, оскільки це допоможе уникнути нового конфлікту з Росією.

Джерело:  Le Monde

 Що відомо про підтримку Францією вступу України до НАТО

За інформацією видання, представники адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона зазначили, що ще нещодавно в Парижі були неготові обговорювати ймовірний вступ України до НАТО, однак протягом останніх кількох місяців керівництво країни переглянуло власну позицію.

Журналісти підкреслили, що одним з факторів, що вказує на зміну позиції офіційним Парижем є засідання Ради оборони в Єлисейському палаці, на якому обговорювалась можливість членства України в Альянсі.

Чому Франція змінила позицію щодо членства України в НАТО

На думку французьких політиків, такий крок допоможе чинити тиск на Росію.

Вступ України до НАТО може відбити у Росії полювання продовжувати війну або, якщо конфлікт припиниться, запобігти будь-якій новій агресії. Перспектива членства могла б переконати президента України Володимира Зеленського вступити в переговори, коли він вважатиме це за потрібне, - наголошують автори матеріалу.

Журналісти уточнюють, що Париж з такою позицією зможе зблизитись з країнами Центральної Європи та Балтії, які виступають за членство України в НАТО.

Позиція Франції зараз ближча до позиції Польщі, ніж до позиції Німеччини, - розповів журналістам видання один з французьких дипломатів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?