Прем'єр Польщі Моравецький висунув НАТО чітку вимогу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Польщі Моравецький висунув НАТО чітку вимогу щодо України

Прем'єр Польщі Моравецький висунув НАТО чітку вимогу щодо України
Джерело:  online.ua

Польський прем’єр Матеуш Моравецький звертає увагу керівництва НАТО на те, що Україна наразі продовжує боротьбу в інтересах Альянсу проти російського імперіалізму, який загрожує державам-союзникам, а це означає, що вона гідна якомога швидше стати членом блоку.

Джерело:  PAP

Влада Польщі вимагає, щоб Україна швидко стала членом НАТО

Навіть якщо Україна сьогодні не є частиною НАТО, то воює вона в його інтересах у тому сенсі, що захищає перед жорстокою російською силою, яка загрожувала б багатьом країнам НАТО... Я вважаю, Що Україна заслуговує на те, щоб їй запропонували дуже швидкий шлях до НАТО, - наголосив Матеуш Моравецький.

Як вважає прем'єр Польщі, це питання наразі набагато важливіше, ніж певні проблеми українського державного устрою.

Окрім того, політик вкотре закликав західноєвропейські країни, які не межують з Росією, бути більш прихильними до України.

Міноборони України також висунуло жорстку вимогу Альянсу

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов нещодавно заявив, що наша країна хоче стати повноцінним членом НАТО протягом нетривалого часу після перемоги над Росією на полі бою.

За його словами, український лідер Володимир Зеленський розраховує отримати таку гарантію під час саміту Альянсу у Вільнюсі.

Ми хотіли б почути план, дорожню карту або перелік дій, які повинні зробити обидві сторони – НАТО й Україна – для досягнення членства в дуже короткий період часу, – заявив він.

Як вважає представник Міноборони, вступ України у блок справді є неможливим, поки триває повномасштабна війна.

Водночас ми маємо розуміти, що після нашої перемоги наш процес (вступу – ред.) до блоку буде дуже, дуже коротким, — підкреслив Гаврилов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?