Зеленський висунув жорстку умову для участі України у саміті НАТО в Вільнюсі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський висунув жорстку умову для участі України у саміті НАТО в Вільнюсі

Зеленський висунув жорстку умову для участі України у саміті НАТО в Вільнюсі
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський зазначив, що не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за його результатами Україна не отримає чіткого сигналу щодо членства в Альянсі.

Джерело:  The Wall Street Journal

Зеленський вимагає від НАТО чіткого сигналу щодо членства України 

Глава держави підкреслив, що розуміє неможливість вступу України в умовах розв'язаної Кремлем війни, однак сподівається на членство після перемоги.

Деякі країни НАТО так бояться РФ, що не готові бачити Україну у блоці. Якщо нас не бачать і не дадуть сигнал у Вільнюсі, я вважаю, що Україні нема чого робити на цьому саміті. Ми розуміємо, що не будемо в НАТО чи будь-якому потужному безпековому союзі упродовж цієї війни. Але скажіть, скільки життів коштує одна фраза на вільнюському саміті: Україна буде в НАТО після цієї війни", після того, як буде безпечно?, - підкреслив Зеленський.

При цьому він поділився, що не знає, чи отримає Київ той сигнал, на який розраховує.

Зеленський порівняв Путіна із фотомоделлю і відповів на зухвалі заяви Трампа

Президент зазначив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін своєю поведінкою більше нагадує фотомодель, аніж лідера держави.

Зеленський сумнівається у правдоподібності заяв Путіна щодо застосування ядерної зброї.

На думку глави держави, кремлівський диктатор не буде ризикувати власним життям.

Але це ж не прогноз погоди, тому складно сказати. Якщо ця людина повністю неадекватна, то це вже інше, - підкреслив Зеленський.

Тим не менш, український президент вважає, що вірогідність застосування Росією своєї ядерної зброї набагато менша, ніж ймовірність її не застосування.

Прагненням щось продемонструвати зовнішньому світу Зеленський також пояснює рішення Кремля направити ядерну зброю до Білорусі під оманливим виправданням нібито захисту від НАТО.

Все це багато таких політичних кроків. Щось постійно показувати. Він більше схожий на фотомодель, а не на президента. Постійно щось демонструє всьому світу і думає, що всім кайфово жити у якомусь залякуванні, - підкреслив Зеленський.

У той же час президент України відреагував на зухвалі заяви колишнього президента США Дональда Трампа щодо змоги припинити розв'язану Кремлем війну проти України протягом однієї доби.

За словами Зеленського, він не зрозумів суті заяв Трампа, адже Україна прагне завершення війни незалежно від того, хто обіймає посаду президента США.

Разом з тим, глава України вказав, що адміністрація Білого дому при президентстві Байдена набагато більше допомагає Україні, ніж було при Трампі.

Президент Байден - він президент під час повномасштабної війни, і він допоміг нам більше, ніж президент Трамп. Але при цьому потрібно розуміти, що тоді не було повномасштабної війни, і я не знаю, як би діяв Трамп, - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?