Politico заявляє про невтішне рішення Заходу щодо гарантій безпеки для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Politico заявляє про невтішне рішення Заходу щодо гарантій безпеки для України

Politico заявляє про невтішне рішення Заходу щодо гарантій безпеки для України
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, наразі Захід не готовий надати Україні обов'язкові гарантії безпеки, про які просить офіційний Київ для забезпечення довгострокового виживання.

Джерело:  Politico  з посиланням на своїх інсайдерів в європейських колах

Захід поки не може дати Україні гарантії безпеки, яких вона хоче 

Як заявили виданню 5 європейських дипломатів, які говорили на умовах анонімності, попри багатомісячні дискусії щодо цього питання, західні лідери досі не можуть дійти згоди, щоб озвучити команді українського лідера Володимира Зеленського своє остаточне рішення.

Інсайдери Politico розповіли американським журналістам, що питання гарантій безпеки для України досі відкрите, хоча уже незабаром відбудеться ключовий саміт НАТО.

Що важливо розуміти, Володимир Зеленський встановив саміт як своєрідний дедлайн, наполягаючи на тому, щоб міжнародні партнери Києва нарешті взяли на себе чіткі зобов'язання щодо прийняття України в НАТО і надання гарантій безпеки на цьому шляху.

Україна – найдосвідченіша країна у світі в контексті того, як чути "ні" від НАТО. Нам потрібна ясність, – що членство України в НАТО неминуче і не буде якоюсь розмінною монетою, - пояснила віцепрем'єр-міністерка України з питань європейської інтеграції Ольга Стефанішина.

За словами інсайдерів видання, чимало партнерів Києва насправді не хочуть давати Україні конкретний графік вступу до НАТО на цей час.

Однак вони також не хочуть залишати український народ розчарованими або вразливими до ще одного вторгнення в майбутньому.

Ексгенсек НАТО прогнозує неочікуване рішення членів Альянсу щодо України

Як вважає колишній лідер НАТО Андерс Фог Расмуссен, під час обговорення майбутніх гарантій безпеки для України окремі члени НАТО можуть погодитись на введення своїх військ на українську територію.

І я не виключаю, що Польща буде ще більше залучена в цьому контексті на національному рівні, а за нею підуть країни Балтії, можливо, навіть з можливістю введення військ на місцях, – озвучив свій прогноз ексгенсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?