Шольцу загрожує відставка через відмову постачати Україні важку зброю – Spiegel
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольцу загрожує відставка через відмову постачати Україні важку зброю – Spiegel

Шольцу загрожує відставка через відмову постачати Україні важку зброю – Spiegel
Джерело:  online.ua

Німецька опозиція має намір ініціювати резолюцію, прийняття якої може спровокувати відставку канцлера ФРН Олафа Шольца через його небажання постачати Україні важке озброєння.

Джерело:  Spiegel

Шольцу загрожує відставка через позицію щодо України

Дискусії щодо внеску офіційного Берліну в озброєння української армії останнім часом набирають обертів, враховуючи те, що навіть представники коаліційних партій дедалі частіше не приховують своє обурення через курс чинного німецького лідера.

Ба більше, німецьких політиків хвилює новий наступ РФ на Україну.

Ми хочемо підтримати федеральний уряд у цій кризі. Проте, якщо Шольц продовжуватиме виступати проти поставок важкого озброєння, канцлер повинен буде очікувати відповідної заявки від фракції ХДС в найближчий тиждень, - заявив нещодавно глава парламентської групи ХДС Йоганн Вадефуль, відповідальний за зовнішню та оборонну політику.

Після останнього виступу Олафа Шольца, який відбувся 19 квітня, стало зрозуміло, що він не планує змінювати свою позицію у цьому питанні.

У цьому питанні натяк канцлера на те, що українці не зможуть впоратись зі зброєю, яку вони просять, є самовпевненим... Насамперед важливо, щоб Німеччина відмовилася від свого небажання постачати зброю, -  наголосив один з керівників фракції ХДС Торстен Фрай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?