Шотландія пригрозила виходом з Великої Британії - причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Шотландія пригрозила виходом з Великої Британії - причини

Шотландія пригрозила виходом з Великої Британії - причини
Джерело:  online.ua

У шотландському уряді припустили новий референдум про незалежність, якщо Британія здійснить жорсткий Brexit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами першої міністерки Ніколи Стерджен, згадані обставини можуть перетворитися на кінець стародавнього союзу двох країн. Утім вона сподівається, що Лондон не здійснить жорсткого сценарію.

У разі реалізації Brexit без угоди з Євросоюзом Шотландія повинна отримати "можливість стати незалежною країною-членом ЄС".

Стерджен наголосила, що другий референдум зі питанням незалежності держави може відбутися 2020 року. Також можуть бути організовані загальні вибори, у яких візьме участь Національна партія Шотландії.

Слід нагадати, що парламент Британії затвердив закон, який не дозволяє країні вийти з ЄС без угоди. Уряду необхідно перенести Brexit пізніше 31 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон виступив з епатажною заявою щодо виводу країни з ЄС. Він вважає, що скоріше "помре у канаві", ніж буде просити відтермінування кризового проєкту в Брюсселя пізніше згаданої дати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?