Шойгу заявив про передачу Білорусі ракетного комплексу Іскандер-М
Категорія
Політика
Дата публікації

Шойгу заявив про передачу Білорусі ракетного комплексу Іскандер-М

Шойгу заявив про передачу Білорусі ракетного комплексу Іскандер-М
Джерело:  online.ua

Голова міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про передачу Білорусі ракетного комплексу "Іскандер М", який здатний бути носієм ядерних боєприпасів.

Джерело: російські ЗМІ

РФ передала Білорусі носій ядерних ракет

Зокрема, Шойгу заявив, що 3 квітня на російському полігоні нібито розпочали навчання білоруських військових з користування комплексом "Іскандер М", здатним запускати як звичайні, так і ядерні ракети.

Крім того, Шойгу заявив що частина білоруських літаків штурмової авіації вже "отримали здатність завдавати ударів по об'єктах супротивника засобами поразки в ядерному оснащенні".

Що буде із Білорусю після отримання Лукашенком російської ядерної зброї

На думку військового ЗСУ та політолога Тараса Березовця, для кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна білоруський поплічник Олександр Лукашенко після передачі сусідній країні ядерної зброї більше не буде мати ніякого значення.

Особливо після рішення розмістити ядерну зброю РФ в Білорусі цінність Лукашенка для Путіна втрачається. Тобто він приймає всі його вимоги, його можна буде замінити кимось іншим, - підкреслює Березовець.

Політолог зазначив, що через це Лукашенко наразі шукає можливості залишитись цікавим для Заходу та України.

Тому Лукашенко озвучував власні мирні ініціативи щодо завершення розв'язаної Кремлем війни проти України.

Березовець також наголошує, що в Китаї теж невдоволені рішенням Путіна щодо розміщення ядерної зброї в Білорусі.

Китай вважає це вторгненням в зону власних інтересів, те, що Путін вирішив розмістити свою ядерну зброю в Білорусі. Це буде проблема і для Лукашенка. Оскільки його залежність від Китаю зростає точно так само, як і від Росії, - зазначає Березовець.

Політолог підкреслив, що Лукашенко усіма способами намагається уникнути ще більшого втягнення Білорусі у війну проти України.

Але якщо Путін вважатиме, що йому потрібна участь білоруської армії, і Лукашенко буде проти, він його просто "ліквідує". І на його місце прийде той, хто не буде нічому противитися, - наголошує Березовець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?