Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу

Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу
Джерело:  online.ua

Російські збройні формування продовжують нахабно порушувати перемир'я на Донбасі, яке оголосили ще в липні місяці. Бойовики, яких підтримує Кремль, щодня влаштовують небезпечні провокації проти українських захисників, які чесно дотримуються умов режиму припинення вогню. Але напередодні у бійців ЗСУ увірвався терпець і вони дали потужну відсіч ворогу, який активізував снайперів і підло вів вогонь на Приазов'ї. Після адекватної відповіді українських військових режим тиші був відновлений. Що відбувається на Донбасі 15 листопада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу ООС.

У зведенні командування ЗСУ зазначено, що напередодні бойовики тричі порушили режим припинення вогню. Поблизу Водяного вони гатили по позиціях українських військових з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. З початку поточної доби, 15 листопада, російські збройні формування вже також порушили режим припинення вогню - вони кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї в районі Мар'їнки.

"Бойових втрат і поранень серед українських захисників внаслідок ворожих пострілів не було. Підрозділи, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, проте готові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю та здоров'ю", - йдеться в зведенні штабу ООС.

Важливо відзначити, що президент України Володимир Зеленський вважає ефективним режим тиші на Донбасі, незважаючи на регулярні провокації бойовиків. Глава української держави визнає, що перемир'я не "ідеальне", але є факт зменшення втрат серед українських захисників в десять разів.

Як відомо, в Росії поширюють чутки, що Путін має намір запустити на Донбасі карабахський сценарій і ввести туди російських миротворців. Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук чітко пояснив, що агресор не може раптово стати "миротворцем", тому ні про які російських миротворців в ОРДЛО не може бути й мови. Втім, представники офіційного Києва і раніше ставили під сумнів "миротворчу місію" Росії, в тому числі в Нагірному Карабасі, так як країна, яка вже сьомий рік веде війну проти України не має ніяких ні юридичних, ні моральних підстав називати своїх військових "миротворцями" .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОБСЄ прийняли вкрай важливе рішення щодо Донбасу- у 2021 році Донбас і Крим будуть серед пріоритетів шведського головування в організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?