Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу - що відбувається

Штаб ООС повідомив тривожні новини з Донбасу - що відбувається
Джерело:  online.ua

Збройні формування РФ не припиняють потужні обстріли на Донбасі, порушуючи всі домовленості щодо режиму припинення вогню. Тільки з початку доби, 21 березня, бойовики двічі відкривали вогонь по українським захисникам - вони випустили 15 мін 120-мм калібру поблизу Новгородського і накрили потужним вогнем з станкового протитанкового гранатомета захисників Красногоровки. Що відбувається на Донбасі повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У зведенні ООС зазначено, що за минулу добу ворог дев'ять разів атакував українських захисників поблизу Широкиного, Мар'їнки, Новотроїцького, Красногоровки, Кримського, Хутора Вільний, Луганського, Новгородського і Новотошківського. Бойовики випустили не менш 50 мін з 82-мм і 120-мм мінометів, заборонених Мінську домовленостями, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В результаті мінометної атаки четверо українських військових отримали поранення.

"Підрозділи Об'єднаних сил, які обороняються, використовували чергові вогневі засоби і дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь", - йдеться у зведенні ООС.

Слід зазначити, що крім забороненого Мінськими угодами зброї, бойовики на Донбасі активізували снайперів. Ворожі стрілки цинічно провокують українських захисників на вогонь у відповідь, але бійці ЗСУ дотримуються режиму припинення вогню і відповідають противнику тільки в разі загрози життю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони України Андрій Таран відвідав передові позиції на Донбасі  і особисто ознайомився з ситуацією на ділянках розведення сил, де регулярно ведуть обстріли збройні формування РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?