Штам коронавірусу "Дельта плюс" з Великої Британії вже в Україні – РНБО
Категорія
Україна
Дата публікації

Штам коронавірусу "Дельта плюс" з Великої Британії вже в Україні – РНБО

Штам коронавірусу "Дельта плюс" з Великої Британії вже в Україні – РНБО
Джерело:  online.ua

Виявлену цього літа у Великій Британії мутацію дельта-варіанту COVID-19 зафіксували на території України. Найвищі показники мутації штаму - у Львові, Тернополі та загалом у Західній Україні. Але перші випадки починають фіксувати у в Києві. Про загострення ситуації попередив секретар РНБО Олексій Данілов.

Джерело: “ Свобода слова ” на ICTV

"У п'ятницю наші вчені закінчили дослідження, і у нас є на сьогоднішній день підтвердження, що та мутація дельти, яка почалася у Великій Британії, сьогодні вже є на території нашої країни", – сказав Данілов.

Данілов закликав більш серйозно ставитися до вакцинації, як одного з найбільш ефективних засобів припинення поширення COVID-19. Він констатує, що держава не може змусити до масової вакцинації, наразі це залишається добровільним кроком (окрім випадків обов’язкової вакцинації в освітній сфері чи серед працівників центральних та місцевих органів влади – ред.)

"Це хвороба, яку неможливо побачити, але яку потім дуже легко відчути. Скажіть, будь ласка, що ще потрібно зробити, щоб люди усвідомили – або вони вакцинуються, або вони вирушать на цвинтар", – сказав Данілов.

Різновид дельта-варіанту – AY.4.2 вперше виявлено у Великій Британії в червні 2021 року. В Європі AY.4.2 також називають дельта-плюс. Згідно зі статистикою, новий штами займає лише 6% від загальної кількості заражень, але в той же час, вчені припускають, що варіація Дельти на 10% заразніша.

Тотальний локдаун в Україні. Ляшко назвав можливі сценарії

У випадку, якщо всі регіони країни опиняться у "червоній" зоні, в країні введуть тотальний локдаун. Таку заяву зробив глава МОЗ Віктор Ляшко. Наразі загроза переведення в "червону" зону нависла над Львівською, Житомирською та Луганською областями.

"Червона" зона адаптивного карантину вже діє у Херсонській, Одеській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській та Рівненській областях.

Нагадаємо, 19 тисяч нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 26 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 1414 дітей та 338 медпрацівників. Загальна кількість хворих в країні сягнула 2 803 159 осіб.

Читайте також:

  • У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей

  • МОЗ підтвердило необхідність бустерної вакцинації в Україні

  • Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?