Штайнмаєр нарешті розкрив деталі своєї формули по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Штайнмаєр нарешті розкрив деталі своєї формули по Донбасу

Штайнмаєр нарешті розкрив деталі своєї формули по Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше відреагував на ситуацію, яка виникла в Україні на тлі узгодження його формули по Донбасу. Він запевнив, що в цьому документі містяться пропозиції по тих же кроках, що і в Мінських угодах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

"Формула містить нічого іншого, як спробу перетворити великі кроки Мінських угод, які обидві сторони конфлікту не були готові робити, в серію маленьких", - пояснив Штайнмаєр суть своєї формули.

Політик підкреслив, що три роки тому в Парижі на нормадском саміті лідерів Німеччини, Франції, України та Росії переговори не просувалися. За словами Штайнмаєра, тоді всі розуміли, що слід реалізувати в рамках Мінських угод, але для Москви і Києва це були занадто серйозні дії. Тому він і запропонував розбити великі кроки на серію маленьких, які буде легше реалізувати кожній зі сторін.

Штайнмаєр додав, що в змісті формули немає впливу Москви. Він уточнив, що в переговорах по ній раніше брав участь колишній президент країни Петро Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності в Києві пройшло народне віче під гаслом "Зупинимо капітуляцію". Активісти акції вимагали, щоб влада не приймала жодних рішень, які можуть призвести до поразки у війні з Росією. Проти формули Штайнмаєра з аналогічними акціями протесту вийшли жителі багатьох міст України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?