Штайнмаєр звинуватив Кремль у руйнуванні системи європейської безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Штайнмаєр звинуватив Кремль у руйнуванні системи європейської безпеки

Штайнмаєр звинуватив Кремль у руйнуванні системи європейської безпеки
Джерело:  online.ua

За словами президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, саме кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін відповідальний за розв'язання найбільшої війни в Європі з часів Другої світової та руйнування системи європейської безпеки.

Джерело: виступ Штайнмаєра в палаці Бельвю

Штайнмаєр звинуватив Путіна у найбільшій війні в Європі з часів Другої світової

24 лютого Путін не просто порушив правила і закінчив партію. Він кинув саму шахівницю на підлогу! - наголосив президент Німеччини.

За його словами, вкрай жорстка збройна агресія РФ проти України перетворила на попіл всю систему європейської міжнародної безпеки.

У своїй імперській одержимості російський президент порушив міжнародне право, здійснив захоплення земель, поставив під сумнів кордони. Російська атака - це напад на всі уроки, які світ виніс з двох світових воєн, - зазначив Штайнмаєр.

За його словами, 24 лютого стало епохальним зрушенням.

Путін командує загарбницькою армією, а українці захищають свою країну, яку вони будували з моменту здобуття незалежності тридцять років тому. Агресивна війна Росії зруйнувала горбачовську мрію про "спільний європейський дім". Це атака на право, на принципи відмови від насильства та непорушності кордонів. Це атака на все, що ми, німці, також відстоюємо. Той, хто знизує плечима і запитує: "Яке відношення ця війна має до нас, німців, має до війни?", не має ні почуття відповідальності, ні почуття історії. Ми, німці, не можемо переважати в Європі з таким ставленням - це неправильно! - підкреслює президент Німеччини.

Штайнмаєр запевнив, що Німеччина допомагатиме Україні стільки, скільки буде потрібно.

Це включає військову підтримку - ваш президент розповів мені, наскільки рятівними є німецькі системи протиповітряної оборони. Це включає фінансову та політичну підтримку. І це включає гостро необхідну підтримку для швидкого відновлення після підлих нападів Росії на енергопостачання, опалення, гарячу воду, на всі форми життєво важливої інфраструктури з наближенням зими, - зазначив президент Німеччини.

У той же час скандальний заступник керівника Радбезу РФ Дмитро Медведєв цинічно заявив, що російські військові перестануть завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури енергосистеми України у разі, якщо офіційний Київ погодиться на умови Кремля.

Медведєва написав, що з точки зору російського керівництва імпорт електроенергії зі Словаччини Україні не допоможе для стабілізації енергосистеми.

За його словами, зі світлом в українців налагодиться тоді, коли буде визнано "вимоги" Росії "в рамках СВО та її результати, відображені в нашій Конституції".

Фантастика! Кремль вустами Медведєва прямо заявив: ми будемо нищити українську енергосистему й тероризувати мільйони людей, доки Україна не погодиться на капітуляцію. Фактично офіційне зізнання в тероризмі на державному рівні. Про які перемовини тут можна говорити? Із ким? - відреагував на цю цинічну заяву радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Між тим, на думку Генсека НАТО Єнса Столтенберга, Україна вже досить успішно відповідає на повітряні атаки російської армії завдяки переданим західним системам ППО.

Думаю, зброя, яку ми зараз поставляємо, має величезне значення. Українці вже досягли успіху, збивши багато російських ракет і безпілотників. У майбутньому ситуація зміниться ще сильніше - зараз активізуються союзники, - зазначив керівник НАТО.

Очільник Альянсу нагадав, що нещодавно Німеччина передала Україні системи ППО IRIS-T.

Столтенберг додав, що надана Заходом допомога від початку зіграла значну роль у тому, що Росія так і не змогла встановити панування в повітрі над територією України, а це вплинуло на успіх всієї кампанії загалом.

Це сталося, звісно, насамперед через уміння українських військових використовувати старі радянські засоби ППО, які вони вже мали. Союзники НАТО постачали їм боєприпаси для цих систем, а потім почали надавати нові системи. Німецька система зараз демонструє, що Німеччина постачає Україні справді важливі потужності. Їхнє значення у майбутньому тільки зростатиме, - наголосив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?