Штрафи за виїзд українців з ОРДЛО через РФ планують скасувати
Категорія
Україна
Дата публікації

Штрафи за виїзд українців з ОРДЛО через РФ планують скасувати

Штрафи за виїзд українців з ОРДЛО через РФ планують скасувати
Джерело:  online.ua

Проросійські сили на Донбасі регулярно блокують роботу контрольних пунктів в'їзду – виїзду. Українські громадяни вимушені добиратись на тимчасово окуповану території через Росію. За словами спікера української делегації у Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича, для наших співвітчизників, які виїжджають з окупованого Донбасу через територію Росію, мають намір скасувати штрафи.

Джерело: телеканал "Дом"

В ТКГ вважають, що українська влада не повинна штрафувати земляків

Політик звернув увагу на те, що відповідно до чинного законодавства нашої країни штрафують тих громадян, які виїжджають через російську територію з ОРДЛО або навпаки на окуповані території.

"Якщо окупанти створили ситуацію, коли можна їздити тільки через їхню територію, Україна не повинна штрафувати своїх земляків", - підкреслив спікер української делегації.

За його словами, на жаль, законодавство нашої країни досить складне в цій ситуації. Зняття відповідної заборони доводиться погоджувати з понад 10 відомствами.

Цю проблему можуть вирішити вже влітку

Олексій Арестович звернув увагу на те, що про цю проблему знає віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Останній називає таку ситуацію неприпустимою і робить все можливе, щоб вирішити цю проблему.

"Я поставив йому (Резнікову – ред.) це питання. Він сподівається, що влітку (2021 року – 24 канал) ця ситуація буде розв'язана", – наголосив речник української делигації в ТКГ.

Політик також нагадав, що путінські бойовики продовжують блокувати КПВВ на Донбасі та створюють на них перешкоди.

Читайте також:

  • В ООС повідомляють, що на території окупованих районів Донецької та Луганської області знаходяться військові корпуси Росії чисельністю до 28 тисяч бойовиків.

  • Військові дипломати США три дні провели в зоні ООС. Вони оцінили ситуацію на фронті і переконалися в присутності російських військ на Донбасі.

  • Кремль озвучив плани щодо приєднання Донбасу до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?