Штурм Капітолію в США: влада відкрила десятки кримінальних справ через тероризм
Категорія
Світ
Дата публікації

Штурм Капітолію в США: влада відкрила десятки кримінальних справ через тероризм

Штурм Капітолію в США: влада відкрила десятки кримінальних справ через тероризм
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах розпочали одразу 25 кримінальних проваджень після того, як відбувся резонансний штурм будівлі Капітолію після мітингу Дональда Трампа. Всі справи стосуються внутрішнього тероризму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на конгресмена Джейсона Кроу у Twitter.

За його словами, інформація до нього надійшла від міністра армії США Раяна Маккарті.

"Міністр Маккарті повідомив, що було відкрито щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм — як наслідок штурму Капітолію", - наголосив посадовець.

Маккарті підтвердив, що окремі фігуранти штурму мали при собі довгоствольну вогнепальну зброю, а також вибухівку, коктейлі Молотова та кайданки.

Нагадаємо, інцидент трапився 6 січня. У центрі Вашингтона Дональд Трамп скликав на мітинг своїх сторонників та особисто виступив перед ними. Пізніше натовп рушив до Капітолійського пагорба та після чисельних сутичок із поліцією увірвався до будівлі.

Мотивація людей не була зрозумілою, адже в будівлі Конгресу вони фактично не робили нічого окрім світлин на смартфони та збирання різних "сувенірів". Окремі учасники погрому відзначилися фотографіями з робочих місць відомих політиків США.

Винуватцем погрому опоненти Трампа вважають саме його, адже він зібрав цей мітинг та кілька тижнів підбурював людей "боротися" за свої права після нібито вкрадених виборів. Голосування він вважає фальсифікованим виключно через свою поразку.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп за кілька днів до закінчення свого президентського терміну може втратити владу. Група представників Демократичної партії США має намір внести в Конгрес статтю про оголошення імпічменту Трампу після штурму Капітолію вже 11 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?