Над Трампом нависла реальна загроза імпічменту — кому перейде влада в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Над Трампом нависла реальна загроза імпічменту — кому перейде влада в США

Над Трампом нависла реальна загроза імпічменту — кому перейде влада в США
Джерело:  online.ua

Чинний президент США Дональд Трамп за кілька днів до закінчення свого президентського терміну може втратити владу. Група представників Демократичної партії США має намір внести в Конгрес статтю про оголошення імпічменту Трампу після штурму Капітолію вже 11 січня. Віце-президент США Майк Пенс допускає можливість застосування 25-й поправки Конституції. Він не виключає, що подібний розвиток подій можна очікувати в найближчі дні і готовий взяти владу в США в свої руки - це відбудеться автоматично в разі оголошення Трампу імпічменту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"У команді Пенса існує певне занепокоєння з приводу ризиків застосування 25-й поправки або навіть процесу імпічменту, оскільки Трамп може зробити якісь необдумані дії, які можуть створити небезпеку для нації", - йдеться в повідомленні джерела.

Важливо додати, що Трамп вже шукає собі адвокатів, які будуть його захищати в разі початку нового процесу імпічменту. Він хоче, щоб його інтереси представляли екс-мер Нью-Йорка Руді Джуліані і професор школи права Гарвардського університету Алан Дершовіц.

Нагадаємо, президентський термін Трампа закінчується 20 січня, коли відбудеться інавгурація Джо Байдена, який переміг на виборах. Затвердження підсумків президентських виборів в США повинно було відбутися 6 січня, але засідання Конгресу довелося призупинити через заворушення, які влаштували в будівлі Капітолія прихильники Трампа. Вони штурмували будівлю і проникли в зал засідань сенату, а також кабінети високопоставлених осіб. Штурм Капітолію завершився жорсткою зачисткою заколотників. У зіткненнях протестуючих з поліцією постраждали кілька людей, загинули четверо людей. У Вашингтоні екстрено була оголошена комендантська година, який триватиме до 20 січня, дня інавгурації Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден публічно зрадів тому, що Трамп відмовився йти на його інавгурацію. Новий президент США назвав Трампа "ганьбою" для всієї Америки. Більш того, Байден допустив, що Трампу можуть оголосити імпічмент після його інавгурації, але підкреслює, що подальша доля Трампа в руках Конгресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?