Шведка Еберг нарешті відповіла на звинувачення Підгрушної після скандальної боротьби на чемпіонаті світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Шведка Еберг нарешті відповіла на звинувачення Підгрушної після скандальної боротьби на чемпіонаті світу

Шведка Еберг нарешті відповіла на звинувачення Підгрушної після скандальної боротьби на чемпіонаті світу
Джерело:  online.ua

Видовищна боротьба між шедською біатлоністкою Ганною Еберг і українською спортсменкою Оленою Підгрушною у змішаній естафеті стала яскравим стартом чемпіонату світу з біатлону, який проходить в словенській Поклюці. У цій гонці українку випередила шведка і в результаті Еберг отримала бронзову медаль за змагання, а Підгрушній віддали лише четверте місце в турнірній таблиці. Олена обурена нечесною боротьбою суперниці і заявила, що такого хамства і нахабства вона не бачила за всі роки своєї професійної спортивної кар'єри. За словами Підгрушної, Еберг постійно підрізала її, виштовхувала на свіжий сніг, що є абсолютно неприпустимою поведінкою в спорті. Українська біатлоністка вважає, що потрібно опротестувати результати естафети, але головний тренер збірної України Юрай Санітра не бачить для цього причин. Так вважає і шведська спортсменка, яка запевняє, що вела боротьбу чесно. Еберг відповіла на звинувачення Підгрушної в інтерв'ю Сусільне спорт, передає ONLINE.UA.

"Я не знаю, що дослівно сказала Олена після змішаної естафети. Але я не згодна з нею, що робила щось нечесно. Вважаю, це була чесна боротьба. У мене була дуже хороша тактика на останнє коло: найважливіше було залишатися першою на вершині останнього підйому перед усіма поворотами на фініші. Ми завжди складаємо тактику на останнє коло гонки. Особливо, коли мова йде про контактні дисципліни, де найважливіше - хто першим перетне фінішну лінію. У мене він був і я змогла його дотримуватися ", - відповіла Еберг на звинувачення Підгрушної.

Еберг визнала, що Підгрушна йшла дуже потужно в естафеті, але їй вдалося не поступитися суперниці з України. При цьому вона подякувала українці за результати змагання і за боротьбу.

"Я відчувала, що за мною йде погоня, але я намагалася працювати щосили. Потім в боротьбу вплуталася українка. Я розуміла, що мені потрібно бути попереду на вершині першого підйому після повороту. Підгрушна дуже сильно наступала, але я змогла стримати її натиск . Я не згодна з нею щодо естафети, але також повинна сказати спасибі, що "протягнула" на моєму другому колі в спринті ", - додала Еберг.

Нагадаємо, на фініші змішаної естафети Підгрушна програла Еберг 0,5 секунди. Шведська команда завоювала "бронзу", збірна України стала четвертою. Перемогу в гонці здобула Норвегія, друге місце зайняла Австрія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що збірну Росії дискваліфікували на Кубку світу з лижних гонок через нахабну витівку Большунова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?