Збірну Росії дискваліфікували на Кубку світу з лижних гонок через нахабну витівку Большунова
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірну Росії дискваліфікували на Кубку світу з лижних гонок через нахабну витівку Большунова

Збірну Росії дискваліфікували на Кубку світу з лижних гонок через нахабну витівку Большунова
Джерело:  online.ua

Росія опинилася в новому спортивному скандалі. На цей раз "героєм" став російський спортсмен Олександр Большунов, який відзначився дикою витівкою під час чоловічої естафети на етапі Кубка світу у фінському Лахті. Большунов двічі вдарив палицею свого суперника - фіна Йони Мякі, який вирвався від нього вперед і завоював срібло. На цьому росіянин не зупинився. Після фінішу він навмисно врізався в суперника, збивши його з ніг. Фіни були шоковані поведінкою одного з найсильніших лижників світу. В результаті збірну Росії дискваліфікували. Большунов також отримав персональну дискваліфікацію за неспортивну поведінку. Термін покарання поки невідомий. Не виключено, що покарання може бути тривалим і з великим грошовим штрафом. Відео скандальної витівки Большунова опублікував Євроспорт, передає ONLINE.UA.

На відео видно, що Большунов вирішив підрізати суперника вже на фінішній прямій. Він двічі ззаду вдарив фіна лижними палицями, але той встояв і випередив росіянина на фініші. Російський лижник вирішив помститися фіну за це і спеціально в'їхав в нього, поваливши на сніг. За таку поведінку Большунов заробив особисту дискваліфікацію. Крім того був анульований результат збірної Росії, за яку біг спортсмен. При цьому бронзова медаль цієї гонки все одно дісталася росіянам. Бронзу отримала друга російська команда в складі Іллі Семікова, Івана Якімушкіна, Андрія Мельниченко і Сергія Устюгова.

Переможцями естафетної гонки стали норвежці Пол Голберг, Еміль Іверсен, Сьюр Рєте та Сімен Хегстад Крюгер. Збірна Фінляндії (Пертту Хювяринен, Рістоматті Хакола, Ііво Нісканен, Йони Мякі) фінішувала другою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росію остаточно усунули від двох наступних Олімпіад. Під питанням футбольний ЧС-2022.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?