Швеція додатково виділила Україні понад 19 млн доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

Швеція додатково виділила Україні понад 19 млн доларів

Швеція додатково виділила Україні понад 19 млн доларів
Джерело:  online.ua

Швеція додатково виділила на підтримку оборонної сфери України 200 млн шведських крон – це приблизно 19,2 млн доларів.

Джерело: Telegram Міністерства економіки України

Швеція надала додаткові понад 19 млн доларів допомоги

Зазначається, що кошти будуть спрямовані у Міжнародний фонд підтримки України під керівництвом Великої Британії і використані для зміцнення військового потенціалу України.

Швеція пишається тим, що підтримує наших українських друзів. Це важливо і для України, і для Європи, і для світу в цілому. З Різдвом Христовим, дорогі друзі! Цього року, в Посольстві Швеції ми бажаємо лише одного - щоб в Україні настав мир. Наша підтримка України залишається непохитною. Ми будемо продовжувати підтримувати вас стільки, скільки буде потрібно, – зазначило Посольство Королівства Швеції в Україні.

Нагадаємо, у листопаді Швеція оголосила про надання Україні рекордного пакету оборонної допомоги у 3 млрд шведських крон ( 287 млн доларів). Це на мільярд більше, ніж сума всіх попередніх пакетів військової допомоги (близько 2 млрд крон).

Україна отримає від Швеції нові системи ППО

Уряд Швеції 16 листопада представив зимовий пакет допомоги Україні, який складається з трьох частин: гуманітарна, військова та політична підтримка по лінії Євросоюзу

Згідно з останніми даними, мовиться про пакет у 720 мільйонів шведських крон від уряду (60 млн доларів).

За словами міністара оборони країни, окрім зенітних комплексів, військовий пакет включає автомобілі підвищеної прохідності, зимове спорядження та засоби захисту, а також намети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?