Швеція вирішила надати Україні нові системи ППО
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція вирішила надати Україні нові системи ППО

Швеція вирішила надати Україні нові системи ППО
Джерело:  online.ua

Влада Швеції офіційно підтвердила, що передасть Україні нові системи протиповітряної оборони, однак з міркувань безпеки наразі відмовляється уточнити, які саме. З такою заявою виступив очільник Міністерства оборони країни Пол Йонсон.

Джерело:  Aftonbladet

Україна отримає від Швеції нові системи ППО

Уряд Швеції 16 листопада представив зимовий пакет допомоги Україні, який складається з трьох частин: гуманітарна, військова та політична підтримка по лінії Євросоюзу

Згідно з останніми даними, мовиться про пакет у 720 мільйонів шведських крон від уряду (60 млн доларів).

За словами міністара оборони країни, окрім зенітних комплексів, військовий пакет включає автомобілі підвищеної прохідності, зимове спорядження та засоби захисту, а також намети.

Очевидно, що Україна добре захищається від російського наступу, далеко за межами очікувань, і частковим поясненням цього є те, що вони отримують широку підтримку з боку інших країн, - виступив із окремою заявою з цього приводу прем'єр-міністр Ульф Крістерссон.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник МЗС Швеції Тобіас Більстрьом наголосив, що лише винятково Україна повиння визначати прийнятні для себе умови миру.

Окрім того, наголошується, що Швеція офіційно підтримує продовження програми підготовки українських військових у Великій Британії та розглядає можливість долучитися до тренувальної місії Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?