Швейцарія схвалила шостий пакет санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Швейцарія схвалила шостий пакет санкцій проти РФ

Швейцарія схвалила шостий пакет санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

10 червня офіційно стало відомо, що Федеральна рада Швейцарії прийняла рішення про запровадження нових санкцій Європейського Союзу проти Росії та Білорусі.

Джерело: сайт Федеральної ради Швейцарії

Швейцарія вводить нові санкції проти РФ та Білорусі

Що важливо розуміти, шостий пакет санкцій Євросоюзу включає ембарго на сиру нафту та деякі нафтопродукти з Росії. За словами експертів, це ембарго поступово набуде чинності в ЄС і набуде повної чинності на початку 2023 року після низки перехідних періодів.

Окрім того, наголошується, що у фінансовій сфері надання аудиторських та бізнес-консультаційних послуг тепер заборонено. Також офіційний Брюссель забороняє компаніям розміщувати рекламу в контенті, створеному або трансльованому певними російськими ЗМІ, такими як Russia Today або Sputnik.

10 червня Федеральна рада прийняла рішення про вжиття цих заходів і доручила Федеральному департаменту економіки, освіти та досліджень (EAER) адаптувати постанову про заходи у зв'язку з ситуацією в Україні. Крім того, EAER разом з FDF і DETEC детально вивчать наслідки для Швейцарії введення нафтового ембарго, - повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

Ба більше, Берн ввів фінансові та візові санкції ще приблизно проти сотні осіб. Насамперед йдеться про військових, відповідальних за звірства, скоєні в Бучі, осіб, які працюють у сфері політики та дезінформації/пропаганди, а також деяких олігархів та членів їхніх родин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?