Швейцарія заморозила активи РФ на майже 20 млрд доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія заморозила активи РФ на майже 20 млрд доларів

Швейцарія заморозила активи РФ на майже 20 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Швейцарський банк Credit Suisse заморозив активи громадян РФБ що потрапили під санкції через розв'язану Кремлем злочинну війну проти України на суму в майже 20 млрд доларів.

Джерело:  Sonntags Zeitung

Що відомо про заморозку активів РФ в Швейцарії 

За інформацією видання, заморожені активи складають третину всіх задекларованих російських активів у Швейцарії.

З них лише 4,32 млрд належить громадянам РФ, які внесені до санкційних списків країни. Інші 14,7 - особам, проти яких запровадили обмеження інші країни.

У Sonntags Zeitung зазначають, що Credit Suisse також заморозив державні активи РФ та російського Центробанку.

У виданні нагадали, що раніше Швейцарія повідомляла про блокування активів РФ на 8,1 млрд доларів та 15 об'єктів нерухомості. Підставою для цього стали санкції через вторгнення росіян в Україну.

 Загалом сума тимчасово конфіскованих активів досягла позначки 46,1 млрд швейцарських франків (майже 50 млрд доларів).

В кінці січня Швейцарія ввела додатковий пакет санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили 200 фізичних та юридичних осіб.

Країна також розглядає можливість скасування заборони на реекспорт зброї швейцарського виробництва іншими країнами. Вона поступово рухається до цього рішення.

Нагадаємо, що Федеральна рада Швейцарії вирішила запровадити подальші санкції проти Росії, ухвалені Європейським Союзом у межах дев'ятого пакета.

Раніше міністерство економіки Швейцарії в межах своєї компетенції схвалило запровадження санкцій проти ще близько 200 фізичних та юридичних осіб. Тепер країна приєднається до решти заходів дев'ятого пакета санкцій ЄС.

Серед них – заборона на надання послуг у сфері тестування продукції, реклами, маркетингових досліджень і соціологічних опитувань, а також нові заходи контролю та обмеження на експорт різних товарів, зокрема товари подвійного призначення, товари для військово-технічних досліджень та розвитку сектора оборони і безпеки, а також товари, що сприяють зміцненню російського промислового потенціалу.

Крім того, заборону на експорт товарів для аерокосмічної промисловості буде розширено на двигуни для літаків і безпілотників. Так само будуть заборонені нові інвестиції в російський гірничодобувний сектор.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?