Сили оборони ліквідували ще 820 російських окупантів та вертоліт — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони ліквідували ще 820 російських окупантів та вертоліт — зведення Генштабу

Сили оборони ліквідували ще 820 російських окупантів та вертоліт — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За минулу добу українські війська ліквідували 820 російських окупантів, а зранку – збили черговий російський вертоліт. Усього за добу відбулося 30 бойових зіткнень.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони завдали 10 авіаударів по окупантах

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили:

  • 2 пункти управління,

  • 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях,

  • склад боєприпасів,

  • 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Втрати російських військ

У Генштабі повідомляють, що на тлі успішних бойових дій Сил оборони, різко збільшилася кількість поранених та загиблих військовослужбовців російських окупаційних військ на Сватівсько-Кремінському напрямку.

З метою організації евакуаційних заходів поранених до росії, в місто Сватове Луганської області прибули медичні працівники загону спеціального призначення 442 окружного військового клінічного госпіталю міністерства оборони РФ.

З 1 по 7 серпня з Сватівсько-Кремінському напрямку в шпиталь Бєлгорода відправили близько 500 окупантів з вогневими пораненнями різного ступеня тяжкості.

Щоб приховати реальну кількість своїх втрат на фронті, загиблих російських окупантів відправляють до Ростову-на-Дону.

Сили оборони відбили атаки на 5 напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Грем’ячки та Леонівки Чернігівської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону та відбили атаки противника в районі Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Серебрянки, Спірного, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку  українські воїни відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Новокалинове, Авдіївка та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог здійснив авіаційні удари в районі Ольгівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?