Пентагон звернувся з попередженням до західних лідерів на тлі контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон звернувся з попередженням до західних лідерів на тлі контрнаступу ЗСУ

Пентагон звернувся з попередженням до західних лідерів на тлі контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Керівництво Міністерства оборони США звертає увагу міжнародної спільноти на те, що боротьба, з якою зіштовхнулася Україна у війні проти Росії, не є легкою. Речник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер закликав світ не жити в ілюзіях про те, що контрнаступ ЗСУ буде швидким та безболісним.

Джерело: "Європейська правда"

У Міноборони США закликали не плекати ілюзій щодо контрнаступу ЗСУ

За словами Патріка Райдера, не можна забувати про те, що російські загарбники мали дуже багато часу, щоб побудувати оборону вздовж окупованих нею територій.

Просто зараз українські воїни роблять все можливе, щоб прорвати лінії оборони ворога.

І тому немає жодних ілюзій, що ця боротьба, в якій опинилася Україна, є легкою боротьбою, – наголосив представник Пентагону.

Окрім того, він вкотре нагадав, що Збройні сили України "мають у своєму розпорядженні солідний бойовий потенціал".

На його переконання, українська армія зможе застосувати його в потрібний час і в потрібному місці, щоб захистити свою країну і повернути суверенну територію.

ЗСУ продовжують рухатися вперед

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Міністерство оборони Сполучених Штатів заявила про просування українських військ вперед під час контрнаступу, однак також озвучило прогноз, що це вкрай складна і тривала боротьба.

Окрім того, нещодавно очільник Генерального штабу Сил оборони Естонії Ееро Ребо озвучив припущення, що бійці ЗСУ не змогли досягти блискавичного успіху під час контрнаступу через те, що сили на полі бою станом на сьогодні рівні.

Команда американського лідера Джо Байдена публічно визнала, що український контрнаступ рухається повільніше, ніж на це усі розраховували, однак він не завмер.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?