Британія озвучила свою версію втрат армії РФ у живій силі
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія озвучила свою версію втрат армії РФ у живій силі

Британія озвучила свою версію втрат армії РФ у живій силі
Джерело:  online.ua

Згідно з даними офіційного Лондона, армія РФ втратила понад 200 тисяч своїх солдатів загиблими і пораненими за час загарбницької війни против України. З такою заявою під час засідання Ради безпеки ООН заявив політичний координатор постійного представництва Великої Британії Фергус Екерслі.

Джерело: "Європейська правда"

Британія озвучила свою версію щодо втрат армії РФ

Представник офіційного Лондона звернув увагу на те, що "заяви Росії про те, що саме українська агресія якимось чином відповідальна за продовження війни, є абсурдним".

Саме РФ відправляє тисячі своїх молодих людей на смерть. За оцінками, понад 200 тисяч російських солдатів були вбиті або поранені в Україні, – наголосив Фергус Екерслі.

Він також вкотре нагадав, що у цій війні "є лише один агресор", оскільки всі бачили, "як сотні тисяч російських військ вторглися в цю суверенну країну, незаконно і неспровоковано".

Ми всі знаємо, що право на самооборону за таких обставин закріплене в Статуті ООН. Росія тероризує український народ і паралельно завдає страждань своєму власному населенню та мільйонам людей по всьому світу, – підсумував представник Великої Британії в ООН.

Що ще відомо про втрати армії РФ

Нещодавно журналісти оприлюднили "злиті" документи начебто американської розвідки, в яких йшлося про те, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну були вбиті або поранені 354 тисяч російських і українських військових.

Окрім того, наголошується, що лише з грудня по початок травня, коли тривала битва за Бахмут, втрати російських загарбників, за оцінкою американської сторони, сягнули приблизно 100 тисяч солдат, зокрема 20 тисяч убитими.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?