В РФ заявили про атаку по залізниці між Кримом та Херсонщиною
Категорія
Події
Дата публікації

В РФ заявили про атаку по залізниці між Кримом та Херсонщиною

В РФ заявили про атаку по залізниці між Кримом та Херсонщиною
Джерело:  online.ua

Колаборант та так званий керівник окупаційної адміністрації РФ у Херсонській області Володимир Сальдо заявив про нібито атаку українських військових далекобійними ракетами Storm Shadow по залізничній колії між окупованим Крим і Херсонщиною.

Джерело: Telegram Сальдо

Що відомо про атаку на залізницю між Кримом та Херсонщиною 

За словами Сальдо, протягом минулої ночі українські військові нібито випустили 12 далекобійних ракет Storm Shadow по залізниці між окупованим Кримом і Херсонською областю.

При цьому він заявив, що всі ракети були збиті системами ППО.

За його словами, на одному місці уламки ракети "трохи пошкодили будку обхідника і контактну лінію".

При цьому у мережі місцеві жителі пишуть, що проїзд через захоплений окупантами пункту пропуску "Чонгар" закритий через нібито технічні причини.

 Гауляйтер не надав доказів атаки, а також "роботи ППО".

Як відбуватиметься звільнення Криму  

За інформацією журналістів британського видання  Sky News, операція ЗСУ зі звільнення окупованого Росією Криму ймовірно мало буде нагадувати масштабну сухопутну битву і зведеться до встановлення контролю за півостровом.

Кримський півострів залишається найбільшим зовнішньополітичним трофеєм Володимира Путіна, і навряд чи він віддасть його без запеклої боротьби, - підкреслюють автори матеріалу.

Аналітики зазначають, що Крим з'єднують із матеріковою Україною лише 2 автомобільних шляхи.

Зокрема, одна дорога проходить через вузький перешийок, а другая долає водну перешкоду за допомогою моста, який у будь-який момент може бути зруйнований.

На думку аналітиків, враховуючи активне спорудження російськими військовими злочинцями оборони на території півострова, українським військовим буде складно влаштувати прорив оборони.

За словами експерта в галузі розвідки Луїзи Джонс, операція з деокупації Криму буде більше схожа на захоплення острова , ніж іншої території..

Джонс вважає, що з урахуванням описаних обставин український наступ на Крим потребуватиме значної підтримки як військово-повітряних, так і Військово-Морських сил.

Експерти аналітичної групи RAND Corporation також визнали, що повернути Крим військовим шляхом буде "складно", але допустили, що українцям буде легше, якщо вони зможуть блокувати Чорноморський флот РФ за допомогою морських дронів-камікадзе.

Морські дрони можуть дозволити українським силам блокувати Крим. Посилені іншою зброєю, українські сили можуть перешкодити російським силам використовувати його як притулок, з якого можна атакувати материк або загрожувати чорноморському судноплавству. І дещо ізольовані, російські сили в Криму можуть стати менш боєздатними, - зазначають аналітики з RAND Corporation.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?