В Росії заявляють про пошкодження Чонгарського мосту
Категорія
Події
Дата публікації

В Росії заявляють про пошкодження Чонгарського мосту

В Росії заявляють про пошкодження Чонгарського мосту
Джерело:  online.ua

За інформацією російських пабліків та місцевих жителів, ЗСУ завдали ударів далекобійними ракетами Storm Shadow по Чонгарському мосту поряд із адміністративним кордоном із окупованим Росією Кримом. Наразі мост отримав пошкодження і був закритиий для руху.

Джерело:  Телеграм-канал "Кримський вітер"

Що відбувається в районі Чонгарського моста 

За словами очевидці, російські військові злочинці перекрили міст і не пускають транспорт.

Роспабліки пишуть, що по мостах у Чонгарі прилетіли Storm Shadow, але пошкодження заперечують. Натомість окупанти звітують про "вдалу роботу ППО".

Втім, туристи у чатах стверджують, що на блопості перед Чонгаром усі автівки зупиняють, заявляючи, що Чонгарський міст закрито, оскільки його "підірвали". Ба більше, про пошкодження моста повідомляють місцеві жителі.

Що відомо про ситуацію в районі Криму  

За інформацією українських військових з  Military Media Center, наразі російські військові зосереджуються на спробах утримати сухопутний коридор до окупованого Криму.

За наявною інформацією, російські війська у Херсонській та Запорізькій областях основну увагу фокусують на веденні позиційної оборони для збереження шляхів комунікацій з окупованим Кримом, - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що у Чорному та Азовському морях росіяни прагнуть запобігти атакам на свій флот та намагаються поліпшити оборону пунктів базування кораблів.

За словами керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, злочинна армія РФ готує провокації у Чорному морі і Україна готова оперативно реагувати на подібні дії.

Ми відстежуємо всі ці повідомлення, всю цю логіку розвитку подій і готові до того, що можуть бути провокації. З нашого боку буде абсолютно зрозуміле їх викриття, - підкреслила Гуменюк.

За її словами, окупанти вже давно готують підґрунтя для звинувачення України. Наприклад, за часів дії "зернової угоди" росіяни звинувачували Сили оборони у використанні "зернового коридору" задля того, аби спрямовували нібито дрони на їхні кораблі.

Нещодавня інформація про те, що один із кораблів чорноморського флоту був атакований невідомими дронами також була спрямована на те, щоб підігрівати таке попереднє підґрунтя для майбутніх атак, - наголосила речниця ОК "Південь".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?