Сили оборони просунулися на Бердянському напрямку — Генштаб ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони просунулися на Бердянському напрямку — Генштаб ЗСУ

Сили оборони просунулися на Бердянському напрямку — Генштаб ЗСУ
Джерело:  online.ua

Українські війська змогли посунутися на Бердянському, Бахмутському та Торецькому напрямках. За останній тиждень звільнено 7 населених пунктів.

Джерело: Military Media Center, Ганна Маляр

Ситуація на передовій

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов повідомив, що в ході ведення наступальної операції, ЗСУ протягом минулої доби на Бердянському напрямку просунулися від 500 метрів до 1 кілометру.

Загальна площа взятої під контроль території склала до 3 кв.км.

Водночас Сили оборони мали успіх на Бахмутському та Торецькому напрямках під час наступу.

Станом на зараз наступ проводиться на Бахмутському напрямку, наші війська продовжують штурмові дії. Є успіх в районі Берхівського водосховища.

Там просування українських сил за минулу добу склало 250 метрів.

На Торецькому напрямку українські війська просунулися на 200 метрів.

Наразі на напрямках, де наші війська в обороні, жодної позиції не втрачено, російські окупанти здійснюють активні артилерійські обстріли з усього спектру озброєння та наносять авіаційні удари.

За останній тиждень було звільнено 7 населених пунктів у Донецькому та Таврійському операційних районах: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне.

Де тривають бої

Водночас заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що зараз бої тривають в таких районах: Мала Токмачка, Новоданилівка, поблизу Макарівки на Оріховському напрямку; Марїнка; Ягідне на Бахмутському; Веселе на Лиманському;

За її слоами, ворог робить все, аби утримати захоплені ним позиції.

Активно застосовує штурмову та армійську авіацію, веде інтенсивний артилерійській вогонь. Наші війська під час наступу стикаються з суцільними мінними полями, які поєднані з протитанковими рвами. Все це поєднується з постійними контратаками ворожих підрозділів на бронетехніці та масовим застосуванням ПТУРів і дронів-камікадзе.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?