Сили оборони за тиждень звільнили 3 кв.км біля Бахмута — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони за тиждень звільнили 3 кв.км біля Бахмута — Маляр

Сили оборони за тиждень звільнили 3 кв.км біля Бахмута — Маляр
Джерело:  online.ua

З 14 по 20 серпня українські війська звільнили 3 кв.км біля Бахмута. Загалом з початку контрнаступу під контроль України повернуто 43 кв.км біля міста.

Джерело: Military Media Center

Ситуація на Бахмутському напрямку

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону повідомила, що на південному фланзі Бахмута українські війська продовжують просування.

Станом на зараз звільнено ще три квадратні кілометри. І загалом ми можемо говорити про звільнення 43 квадратних кілометрів нашої землі на цьому напрямку.

На півночі від Бахмута, за її словами, російські війська намагаються вибити Соили оборони з позицій, оскільки вони зайняли панівні висоти.

Фактично ворог там у пастці. Росіяни не можуть вийти з Бахмута і не можуть повноцінно просуватися там, - сказала вона.

Ситуація на інших напрямках

На півдні України ситуація суттєвих змін не зазнала за останній тиждень. Україна продовжує наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На Куп'янському, Лиманському напрямках окупанти підтягують додаткові сили і проводять перегрупування.

На Куп'янському напрямку складна ситуація. Ви знаєте, що в тому числі ворог обстрілює і Куп'янськ. Бої продовжуються. Наші оборонці чинять дуже потужний опір ворогу.

Зокрема ЗСУ на Куп'янському напрямку відбили атаки ворога південніше Першотравневого, Синьківки, східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку бої продовжуються довколо Серебрянського лісництва.

Ворог намагається вибити нас з позицій Кремінної – Білогорівки, які були раніше зайняті нашими військами. Ворогу це не вдається, але бої там теж дуже запеклі.

Читайте також:

  • В Міноборони пояснили секретність інформації про втрати ЗСУ у війні

  • Маляр висловилася про події на лівому березі Херсонської області

  • ЗСУ звільнили Урожайне у Донецькій області

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?