Сили оборони знищили 6 засобів ППО та понад 600 військових РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони знищили 6 засобів ППО та понад 600 військових РФ — зведення Генштабу

Сили оборони знищили 6 засобів ППО та понад 600 військових РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Українські війська за минулу добу мали 80 бойових зіткнень на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Найгарячіші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Українська авіація завдала 21 удар по російським військам

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 8 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також наші воїни знищили 3 крилатих ракети “Калібр”, 18 іранських ударних БпЛА “Shahed”, 4 баражуючих боєприпаси “Ланцет” та 10 ворожих розвідувальних БпЛА різного типу.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 1 пункт управління,

  • 7 районів зосередження озброєння та військової техніки,

  • 2 артилерійських підрозділи на вогневій позиції,

  • 6 станцій радіоелектронної боротьби,

  • склад боєприпасів,

  • радіолокаційну станцію ЗРК С-300.

Втрати росіян станом на 20 травня

Втрати росіян досягли 202 430 осіб, за минулу добу було ліквідовано 670 військових. З техніки знищено 4 танки, 5 ББМ, 19 артилерійських систем, 6 засобів ППО, 32 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 20 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн та 4 одиниці спецтехніки.

ЗСУ відбили російські атаки на 5 напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки та Первомайського, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили понад 20 атак противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив понад 10 безуспішних наступальних дій в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Завдав авіаційного удару по населеному пункту Кізомис.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення в Каховці тимчасово зайнятої території Херсонської області.

Щоб пришвидшити цей процес загарбники проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення можливою мобілізацією та відчуженням майна. Зокрема, окупанти здійснюють поквартирні та побудинкові обходи.

Російські війська перепис населення та здійснюють психологічний тиск, примушуючи до паспортизації.

Також ворог погрожує українським громадянам, які відмовились від отримання російського паспорта, примусовим виселенням із власних осель та відключенням від електроенергії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?