Сили оборони звільнили вже 88 населених пунктів на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони звільнили вже 88 населених пунктів на Херсонщині

Сили оборони звільнили вже 88 населених пунктів на Херсонщині
Джерело:  online.ua

На 21 жовтня у Херсонській області ЗСУ звільнили вже 88 населених пунктів.

Джерело: ОК "Південь"

ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину

На Херсонщині Сили оборони звільнили вже 88 населених пунктів, в яких проживає близько 12 000 осіб, - повідомили у Командуванні.

Серед звільнених сіл, де вже проведено комплекс стабілізаційних заходів, військові назвали Новодмитрівку, Костирку, Черешневе, Новомиколаївку, Новопетрівку та Блакитне.

Ситуація на півдні України

Противник веде оборонні дії, намагаючись утримати зайняті рубежі, водночас, досить активно переправляє техніку, озброєння і навіть підрозділи з правого берега Дніпра на лівий.

На передову для поповнення втрат і посилення підрозділів ворог спрямував до 2 000 осіб з числа мобілізованих. А російські банківські установи, об’єкти гуманітарної сфери та завезених раніше в Херсонщину медпрацівників та вчителів поспіхом вивозять в напрямку тимчасово окупованого Криму.

Ворог продовжує наносити вогневе ураження по наших позиціях та територіальних громадах, що безпосередньо прилягають до лінії фронту. У відповідь українські підрозділи ракетних військ і артилерії виконали 102 вогневих завдання.

Підтверджені втрати противника складають 10 рашистів, решта результатів дорозвідується.

Замінування дамби та агрегатів Каховської ГЕС – одного з великих енергооб'єктів – намагаються представити, як намір Сил оборони України підірвати її.

Підрив вивільнить близько 18 млн кубометрів води, які здатні затопити близько 80 населених пунктів, лівобережжя Херсонщини, включаючи обласний центр.

Цей теракт може суттєво вплинути на роботу ЗАЕС.

Крім того, буде повністю зруйновано наповнення каналу з постачання води до Криму. Додатковим доказом підготовки провокації є те, що українських працівників окупанти вигнали з Каховської ГЕС, залишивши там тільки своїх співробітників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?