Сили ППО вночі збили над Україною 4 крилаті ракети та 10 ударних дронів
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили ППО вночі збили над Україною 4 крилаті ракети та 10 ударних дронів

Сили ППО вночі збили над Україною 4 крилаті ракети та 10 ударних дронів
Джерело:  online.ua

Вночі 9 червня російські війська атакували Україну з повітря, запустивши крилаті ракети та дрони по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

Джерело: Повітряні Сили

Атака РФ на Україну 9 червня

У Повітряних силах повідомили, що у ніч на 9-го червня в період з 22.00 по 04.00 год російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55.

Відомо, що «шахедів» запустили з південного напрямку, а крилаті ракети – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування, - йдеться в повідомленні.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», «Supercam».

Також у Повітряних силах повідомили, що близько 20.00 години 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині.

Наслідки ракетної атаки 9 червня

У Житомирській області ППО збили одну крилату ракету. В ОВА повідомили, що внаслідок падіння уламків в місті Звягель зруйновано 1 та пошкоджено 12 житлових будинків.

Загинула одна людина, три особи отримали поранення.

У МВС повідомили, що було зруйновано 4 будинки та ще 30 пошкоджено.

Виникло загоряння пошкодженого житлового будинку та залишків зруйнованого будинку на площі 300 кв.м.

Пожежники ліквідували загоряння близько 5-ї години ранку.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?