Україна і ООН домовились про евакуацію людей з окупованої частини Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна і ООН домовились про евакуацію людей з окупованої частини Херсонщини

Україна і ООН домовились про евакуацію людей з окупованої частини Херсонщини
Джерело:  online.ua

Організація об'єднаних націй негайно сформує групи для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей на окупованих територіях на Лівому березі Дніпра за умови, що влада РФ надасть доступ і гарантії безпеки. Про це 8 червня домовилися очільник МЗС Дмитро Кулеба та кооординаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Джерело: МЗС України

ООН погодилася евакуйовувати людей з окупованої Херсонщини

Під час зустрічі глава МЗС України відзначив направлення ООН гуманітарної допомоги на постраждалі території після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Дмитро Кулеба також звернув увагу на те, що масштаб руйнувань та страждань, завданих громадянам і тваринам, потребує якісно іншого реагування.

У зв'язку з цим керівництво ООН погодилося негайно збільшить масштаби допомоги та направити додаткові сили до Херсонської та інших постраждалих областей.

Крім того, домовлено, що ООН негайно сформує у Запоріжжі та Херсоні групи, які будуть направлені на постраждалі окуповані території Лівобережжя для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей за умови забезпечення безпечного проїзду на окуповані території з підконтрольної уряду України території.

За словами представників МЗС України, сторони домовились, що згадані підрозділи ООН вирушать до уражених зон на тимчасово окупованих територіях з наших територій, щойно Росія надасть доступ та гарантії безпеки.

Білий дім заявив про відповідальність РФ за руйнування Каховської ГЕС

За словами представниці Білого дому Карін Жан-П’єр, знищення Каховської ГЕС було б неможливим, якби Росія не розпочала вторгнення в Україну, а тому саме країна-агресорка відповідальна за те, що сталося.

Ми продовжуємо оцінювати, що сталося. Ми спілкуємося з українцями. Руйнування і спустошення, які ми бачимо, розбивають серце. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти народу України… Ця гребля була під контролем Росії. І вона несе відповідальність за руйнування, спричинені цією війною, — наголосила представниця команди Байдена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?