Навіщо насправді Путін наказав підірвати Каховську ГЕС — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо насправді Путін наказав підірвати Каховську ГЕС — відео

Навіщо насправді Путін наказав підірвати Каховську ГЕС — відео
Джерело:  online.ua

Станом на вечір 7 червня на правобережжі окупованої Нової Каховки були затоплені 1852 будинки після підриву армією РФ Каховської ГЕС. Російська окупаційна "влада" не забезпечила евакуацію місцевого населення, тому цивільним доводиться рятуватися самостійно. Команда online.ua вирішила з'ясувати, чому насправді Путін наказав підірвати Каховську ГЕС, що далі планує робити Кремль та які ризики несе ця катастрофа для роботи Запорізької АЕС.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Що важливо розуміти, востаннє катастрофу такого масштабу організовувала радянська влада на чолі із Сталіним. Це сталося у 1941 році, під час Другої світової, коли в паніці підірвали ДніпроГЕС, щоб зупинити німців — внаслідок цього рішення загинули до 100 тисяч невинних українців.

Наслідки нового, напевно, найбільшого екоциду в Європі після аварії на ЧАЕС важко уявити.

Поки міжнародна спільнота продовжує реагувати переважно засудженням та занепокоєнням.

В ООН досі мовчать та публікують пост із закликом проти ненависті. А росЗМІ активізують свій рупор, щоб звинуватити у підриві ГЕС Україну.

Хто насправді підірвав Каховську ГЕС

Що б там не розповідала російська пропаганда, Україна не має достатніх потужностей для знищення Каховської ГЕС. Підрив греблі, турбін та генераторів був здійснений російськими терористами зсередини. За даними ГУР Міноборони, росіяни замінували дамбу ще у квітні 2022 року.
Гребля була єдиним шляхом, окрім Антонівського мосту, який практично зруйнований, для переміщення танків та бойової техніки.

Також надходила інформація про бої на островах нижче за течією, де, ймовірно, українська армія планувала висадження десанту.

Підрив Каховської ГЕС не зупинить контрнаступ ЗСУ

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що підрив Каховської ГЕС не завадить контрнаступу, оскільки командування передбачало такі дії ворога.

Навпаки, російські сили також будуть змушені відступити, оскільки перша лінії оборони та мінні поля, які ворог побудував, затоплені.

Тому головний план Путіна з підривом ГЕС просто провалився.

Чи є ризик для ЗАЕС

Минулого тижня, на тлі атаки дронів на Москву, Путін заявив про "спроби дезорганізувати роботу на ЗАЕС чи використати якісь брудні пристрої, пов’язані з атомною промисловістю, які українці мають розуміти". Тобто до підриву та подальшого шантажу України та світу у Кремлі готувалися давно.
За словами голови МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, наразі ризику для ЗАЕС немає, але якщо рівень води в резервуарі впаде нижче норми, це може призвести до серйозних проблем, включно з розплавленням.

 Після нового масштабного злочину Росії міжнародна спільнота демонструє лише страх. Наразі не чути ні про нові санкції, ні про якусь рішучу відповідь на можливе умисне доведення Росією до катастрофи на найбільшій в Європі АЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?