Силовики Лукашенка пригрозили, що будуть застосовувати бойову зброю проти мітингарів
Категорія
Світ
Дата публікації

Силовики Лукашенка пригрозили, що будуть застосовувати бойову зброю проти мітингарів

Силовики Лукашенка пригрозили, що будуть застосовувати бойову зброю проти мітингарів
Джерело:  online.ua

12 жовтня Міністерство внутрішніх справ Білорусі неочікувано для всіх опублікувало відеозвернення, в якому наголошується, що силовики режиму нелегітимного президента Олександра Лукашенка будуть застосовувати проти протестувальників спеціальні засоби і бойову зброю "в разі необхідності". З такими гучними погрозами виступив перший заступник очільника МВС республіки Геннадій Казакевич. За словами представника білоруського відомства, що силовики відзначають "поступове згасання протестного руху, однак його радикалізацію". Член команди Лукашенка почав стверджувати, що на акції минулу неділі в Мінську "вдень це були камені і пляшки, ножі і заточки, а вже до ночі - барикади і палаючі покришки". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МВС Білорусі.

"Ми зіткнулися не просто з агресією, а з групами бойовиків, радикалів, анархістів, футбольних фанатів. Очевидно що Білорусь намагаються увергнути у хаос 90-х... змусити пройти сумний шлях республік, які пережили кольорові революції. Від імені МВС заявляю: ми не підемо з вулиць і забезпечимо порядок в країні. Співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ в разі необхідності будуть застосовувати спецзасоби і бойову зброю", - офіційно заявив член команди Олександра Лукашенка.

Цього ж дня з окремою заявою виступила головна суперниця білоруського диктатора та лідерка опозиції Світлана Тихановська. Вона закликала народ не припиняти боротьбу з режимом нелегітимного президента за допомогою акцій "мирного протесту".

"Ми не віримо в діалог під дулом автомата. Раніше режим торгувався політв'язнями як заручниками, з ЄС, щоб отримати бажане. Тепер вони торгуються з власним народом, і це говорить тільки про одне: ми зуміли змусити їх слухати нас. І це значить, що ми повинні взяти на себе відповідальність і довести до кінця наш план: зупинити насильство, звільнити політв'язнів і провести нові вибори", - наголосила Світлана Тихановська.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 жовтня стало відомо, що Європейський Союз готовий ввести санкції конкретно проти Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?