Силовики Лукашенка влаштували облаву з виламуванням дверей на незалежні медіа
Категорія
Світ
Дата публікації

Силовики Лукашенка влаштували облаву з виламуванням дверей на незалежні медіа

Силовики Лукашенка влаштували облаву з виламуванням дверей на незалежні медіа
Джерело:  online.ua

Силовики режиму Олександра Лукашенка з ранку у п’ятницю, 16 липня, розпочали новий раунд масштабних облав, які цього разу спрямовані виключно проти журналістів, пов’язаних з незалежними медіа Білорусі.

Джерело: Радыё Свабода

За оприлюдненими даними, силовики влаштували обшуки в Мінську, Гродно, а також Гомелі. Зокрема, вони почали обшуки у квартирі журналіста видання Валентина Жданко.

Затримана у цей ранок була журналістка Інна Студзінська, яку восени торік позбавили акредитації на території Білорусі. Унеї вдома провели обшуки.

Водночас про обшуки проінформував Гліб Лабадзенка - ведучий ток-шоу “Кожен з нас” телеканалу “Белсат” і директор курсів “Мова Нанова”.

Також силовики “зацікавилися” журналісткою Галиною Абакунчик, яка співпрацювала з “Белсат”. З посиланням на статтю 293 КК РБ вони затримали ведучу програми “Лукаві новини” на цьому ж телеканалі Анну Галету.

Гомельський журналіст Євген Меркіс у п’ятницю пережив вже другий обшук за один рік. Одночасно з цим силовики влаштували обшуки у позаштатного журналіста з Гродно Олексія Кайріса.

Інші медіа також повідомили про обшуки в журналіста Ігоря Ілляша, який є чоловіком Катерини Андрєєвої - політично ув’язненої робітниці “Белсат”.

Згідно з інформацією каналу Tut.by у Telegram, десятки силовиків режиму прибули до офісу “Радыё Свабода”. Вони заради проведення “слідчих дій” намагалися виламати двері - таким самим чином вони потрапили до кількох журналістів.

Репресії режиму Лукашенка

У середу, 14 липня, білоруські силовики почали масові “слідчі заходи” у приміщеннях, де розташовані офіси правозахисних і громадських організацій.

Відомо, що з ранку вказаного дня обшуки вже пережили юрист “Весни” Володимир Лабкович, представник цієї організації Валентин Стефанович. До останнього прибули для обшуку співробітники Департаменту фінансових розслідувань.

Згідно з використаною постановою, заходи організовані за двома статтями Кримінального кодексу — 342 (про організацію дій, що грубо порушують громадський порядок) та 243 (про ухилення від сплати податків).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?