Силовики Путіна знову взялися за відомого опозиціонера: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Силовики Путіна знову взялися за відомого опозиціонера: з'явилися фото і відео

Силовики Путіна знову взялися за відомого опозиціонера: з'явилися фото і відео

Російський опозиційний активіст Ільдар Дадін був затриманий в процесі проведення пікету біля будівлі Федеральної служби виконання покарань по Карелії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
Читайте також: Звільнення російського опозиціонера Дадіна: з'явилося відео
Дадін разом із опозиціонером Львом Пономарьовим, змінюючи один одного, вимагали відставки глави управління ФСВП, коли поліція звернулася до нього з вимогою пред'явити документи. Активіст поцікавився своїми правами і підставами вимог, в результаті чого був затриманий. У мережі з'явилися фото і відео з місця подій:




Пізніше дружина Дадіна Анастасія Золотова привезла на КПП відділення поліції по району "Якиманка", куди відвезли активіста, його паспорт.


Через деякий час активіста відпустили. За його словами, в рапорті про затримання затверджується, що його затримали за статтею про порушення порядку проведення мітингів, пікетування, в той час як в копії протоколу говориться, що затримання провели з метою встановлення особи.




"Дадін також заявив, що його конституційні права були порушені, і він має намір звернутися до відповідних органів - Генпрокуратуру, Слідчий комітет і інші - щоб домогтися притягнення до відповідальності співробітників поліції, які затримали його", - йдеться в повідомленні.
Відзначимо, в 2015 році Ільдар Дадін став першим активістом, засудженим за законом про порушення правил проведення мітингів, і отримав 2,5 років в'язниці.


Як повідомляв ONLINE.UA, 22 лютого президія Верховного суду РФ скасувала вирок активістові Ільдару Дадіну, який раніше отримав 2,5 роки в'язниці за порушення правил проведення мітингів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?