Силовики в Раді: ДБР офіційно пояснило, у чому справа
Категорія
Політика
Дата публікації

Силовики в Раді: ДБР офіційно пояснило, у чому справа

Силовики в Раді: ДБР офіційно пояснило, у чому справа
Джерело:  online.ua

Держбюро розслідувань назвало систему сенсорного голосування Верховної Ради гарною ініціативою, проте позазаконною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал директора установи Романа Труби.

За його словам, слідчі дії проводилися 23 та 27 серпня. Відомство отримало відомості про термінове запровадження сенсорної кнопки у якості обов'язкового елемента для роботи народних депутатів.

Труба наголосив, що силовики прибули до парламенту, бо "використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених законів народними депутатами, адже наразі її функціонування не передбачено діючим Законом "Про Регламент Верховної Ради України".

Директор ДБР пояснює, що правоохоронці перебували у Раді з офіційним оглядом та навіть не з обшуком. Дозвіл на це був отриманий завдяки Першому заступнику Керівника апарату парламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, спікер Андрій Парубій звинуватив силовиків у грубому втручанні у діяльність вищого державного органу. Він заявив, що слідчі дії розпочалися непередбачено, а правоохоронці зайняли комп'ютерну залу із наказом не пускати туди нікого з представників апарату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?