Синод ПЦУ озвучив покарання Філарету
Категорія
Україна
Дата публікації

Синод ПЦУ озвучив покарання Філарету

Синод ПЦУ озвучив покарання Філарету
Джерело:  24 канал

Синод Православної церкви України (ПЦУ) прийняв рішення позбавити почесного патріарха Філарета права управління Київською єпархією. Відповідно, він втрачає контроль над місцевими храмами і монастирями. Крім того, сану єпископів ПЦУ були позбавлені священослужителі, які підтримали Філарета в його намаганні відновити Київський патріархат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «24 канал».

Міра покарання Філарету була ухвалена більшістю членів Синоду під голосування предстоятеля ПЦУ Єпіфанія. Згідно рішення Синоду, усі парафії та монастирі Києва, які до 15 грудня перебували у складі Київського патріархату, відтепер будуть підпорядковуватися митрополиту Єпіфанію.

В той же час, почесному патріарху залишили право письмово звернутися до митрополита Єпіфанія для оскарження рішення Синоду.

Також з ПЦУ виключені священники, які були присутні на нещодавньому «Помісному соборі» Філарета, за «дії, спрямовані на збурення протистояння у церковному середовищі». В цьому переліку знаходяться: преосвященний Іоасаф (Шибаєв), митрополит Білгородський і Обоянський, єпископ Петро (Москальов), єпископ Валуйський та вікарій Білгородської єпархії.

Нагадаємо, що кілька днів тому Філарет заявив, що «не приймає Томос».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?