Синоптики попередили про небезпечну зміну погодних умов
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попередили про небезпечну зміну погодних умов

Синоптики попередили про небезпечну зміну погодних умов
Джерело:  online.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила про штормове попередження по всій території України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ДСНС.

«24 червня у західних, північних, центральних областях та на Одещині місцями грози, подекуди град та шквали 15-20 м/с (1 рівень небезпечності, жовтий)», – зазначаєтся в повідомленні.

За даними метеорологів, у більшості областей сьогодні очікується різка зміна кліматичних умов – замість тридцятиградусної спеки Україну накриють шквали та грози. Через це на деяких річках може різко піднятися рівень води. Особлива небезпека загрожує населених пунктам, що знаходяться на лiвих притоках Днiстра (частина Тернопiльської, Хмельницької, Вiнницької обл.). У цих регіонах очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,2-0,7 метри.

Також метеорологи повідомили про вкрай незадовільний стан повітря у Києві – велику кількість забруднюючих речовин, особливо діоксиду азоту NO2 та формальдегіду. Ситуація почала погіршувалась з 10 червня. Її причинами стала відсутність опадів та значного вітру, наявність спеки та затримуючих шарів в приземному шарі повітря.

Крім цього, негативний вплив додала відсутність перемішування приземного повітря з верхніми шарами атмосфери. Через це відбувалося накопичення шкідливих домішок забруднюючих речовин в приземному шарі повітря.

Найбільша концентрація забруднюючих речовин спостерігається наприкінці тижня (у п'ятницю), за вихідні дні концентрація дещо зменшується, а починаючи з понеділка знову поступово зростає, що свідчить про переважаючий вплив автотранспорту.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, про що мер Києва Віталій Кличко говорив з президентом Зеленським після інавгурації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?