Синоптики попереджають про нове похолодання в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають про нове похолодання в Україні

Синоптики попереджають про нове похолодання в Україні
Джерело:  online.ua

Декілька тижнів сніжної зими в Україні закінчилися довгоочікуваним потепління, однак синоптики попереджають, що триватиме воно недовго, оскільки, згідно з останніми прогнозами експертів, після 26 січня західні регіони нашої країни знову накриють снігопади. Очільник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда прогнозує, що до 26 січня по всій Україні буде тепло, однак потім ситуація різко зміниться. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами експерта, у деяких областях стовпчики термометра навіть вночі не опускатимуться нижче нуля. Найтепліше буде в окупованому Криму – аж до +11 вдень. Потепліє також на Херсонщині. Окрім того, зазначається, що 23 січня дощитиме у західних регіонах, а вже 24 січня зливи пройдуть майже по всій Україні – опадів не буде лише на Дніпропетровщині, Донеччині та Луганщині.

"Ускладнення погодних умов 25 – 26 січня варто чекати на Заході. Там буде інтенсивний снігопад, заметілі та сильний вітер. Інші регіони це омине", – наголосив Микола Кульбіда.

Як стверджують синоптики Укргідрометцентру, у вівторок, 26 січня, у західних областях вдарять морози. Вдень температура там опуститься до -1 градуса. У більшості регіонів випаде дощ з мокрим снігом.

26 січня 2021 року в Україну знову повернуться холод та морози / Карта Укргідрометцентру

Варто також звернути увагу на те, за прогнозами народних синоптиків, найхолоднішим місяцем зими буде лютий. Він може початися з потужних снігопадів, які триватимуть майже до середини місяця.

"Вже з 11 лютого – ситуація зміниться: почнеться потепління. Проте в Укргідрометцентрі – не такі категоричні. Кажуть, що поява холодних повітряних мас характерна для кожної української зими. Тому про конкретні температурні показники поки говорити рано", – йдеться в повідомленні.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  погода в столиці України в минулому році була найтеплішою за останні півтора століття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?