Синоптики пояснили, чого чекати від погоди в Україні 16 та 17 грудня
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики пояснили, чого чекати від погоди в Україні 16 та 17 грудня

Синоптики пояснили, чого чекати від погоди в Україні 16 та 17 грудня
Джерело:  online.ua

Вітчизняні синоптики звертають увагу українських громадян на те, що 16 грудня в Україні не буде істотних опадів, однак у східних областях прогнозують мокрий сніг з дощем та ожеледицю. За словами фахівців, у середу по всій Україні, крім південної частини, на дорогах місцями ожеледиця. Вночі та вранці в західних, північних, центральних та Одеській областях – туман. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла, вдень на крайньому півдні та заході країни 1-6° тепла. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Окрім того, наголошується, що 16 грудня в українській столиці буде без істотних опадів, протягом доби від 1° морозу до 1° тепла. Вночі, вранці туман, на дорогах місцями ожеледиця. В Центральній геофізичній обсерваторії звертають увагу на те, що з початку метеорологічних спостережень у Києві 16 грудня найвища температура була зафіксована вдень на позначці 11,4 градусів тепла в 2006 році, найнижча – вночі на позначці 24,6 градусів морозу в 1997 році.

"17 грудня по всій Україні без опадів, вночі і вдень від 3° морозу до 2° тепла, вночі на сході та північному сході країни до 5° морозу, вдень на Закарпатті, півдні Одещини та місцями на Прикарпатті 4-7° тепла. Скрізь, крім півдня, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. У Києві в четвер без опадів, протягом доби від 1° морозу до 1° тепла. Вночі, вранці туман, на дорогах місцями ожеледиця", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що в результаті ускладнення погодних умов в Україні без світла залишилися 234 населених пункти у 3 областях. А саме у Чернігівській, Сумській і Київській. Ці дані уже підтвердила пресслужба ДСНС. Рятувальники також попереджають, що 15 грудня в Чернігівській, Сумській, Полтавській і Дніпропетровській областях слід очікувати ожеледь, а на дорогах – ожеледицю. Також в західних областях синоптики прогнозують густий туман, видимість – 200 – 500 метрів. Це II рівень небезпеки, жовтий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Сицилії прокинувся вулкан Етна: уже з'явилися перші фото та відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?