На Сицилії після землетрусу прокинувся вулкан Етна — перші фото та відео
Категорія
Події
Дата публікації

На Сицилії після землетрусу прокинувся вулкан Етна — перші фото та відео

На Сицилії після землетрусу прокинувся вулкан Етна — перші фото та відео
Джерело:  online.ua

Ввечері 13 грудня на Сицилії прокинувся найбільший діючий вулкан Європи Етна. Згідно з останніми даними, вулкан почав вивергатися о 21:20 за місцевим часом після землетрусу магнітудою 2,7. Як стверджують журналісти, фонтани лави та вулканічна порода разом із попелом почали вкривати прилеглу територію. Окрім того, зазначається, що початкова інтенсивність вибуху зросла від середньої до високої, потоки лави часом вистрілювали в небо на 100 метрів, тоді як шлейфи попелу сягали п’яти кілометрів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Volcano Discovery.

Варто звернути увагу на те,що вулкан Етна, який знаходиться  між Африканською та Євразійською тектонічними плитами та розломом між Африканською та Іонічною плитами, доволі часто вивергається. Як уже згадувалося раніше, одне з найсерйозніших вивержень відбулося 3 роки тому, коли було поранено 10 людей, серед постраждалих також були журналісти BBC.

Представники агентства ANSA розповідають, що вулканічний попіл вкрив автомобілі, балкони, вулиці і тротуари в Катанії. Однак вранці активність вулкана зменшилась. Окрім того, зазначається, що робота аеропоту Катанії внаслідок виверження порушена на була.

Як відомо, вулкан Етна — найвища гора Італії, що розташована південніше від Альп. Він охоплює територію площею понад 1250 квадратних кілометрів. Селяни з навколишніх поселень іноді називають Етну "vipera"  — гадюка, через те, що під час вивержень лавові потоки знищують житло і врожай. Варто зазначити, що Етна перевершує найближчого свого «конкурента» — вулкан Везувій, у понад 2 рази. Сама назва Етна походить від арабського і в перекладі означає «Гора вогню». За словами фахівців, в горі Етна розташовано від 200 до 400 вулканічних кратерів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці жовтня  Туреччину і Грецію сколихнув потужний землетрус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?