Синоптики шокували оцінкою клімату в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики шокували оцінкою клімату в Україні

Синоптики шокували оцінкою клімату в Україні
Джерело:  online.ua

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського оголосила, що в Києві цього року не була зафіксована метеорологічна зима. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

За даними спеціалістів, такий випадок стався вперше за усі 140 років спостереження.

"Стійкого переходу середньодобової температури повітря через 0 градусів в сторону мінусових значень протягом календарної зими 2019-2020 рр. у Києві так і не відбулося", - додали метеорологи.

Протягом усієї зими середня місячна температура не стала морозною. Загальний сезонний показник — від грудня до лютого — досяг +2 градуси.

Найхолоднішим днем цієї зими став ранок 8 лютого, коли термометри показали -8,4 градуса. У 2018 році навіть 22 листопада температура вже опустилася нижче — до -9,7.

"Кліматологи обсерваторії наголошують, що вперше за 140 років у Києві не було не тільки метеорологічної зими, але й температури повітря нижче -10°C. Це наслідки глобального потепління, темпи якого, на жаль, пришвидшуються", - зазначили фахівці.

За зиму 2019-2020 років зафіксовано випадіння лише 70% сезонного обсягу опадів. Стійкий сніговий покрив також не втримався в Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, упродовж перших днів весни синоптики прогнозують погоду із сильним вітром на території Київської області. Температура повітря при цьому буде досить високою — до +7 та +12 градусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?